Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Local Heroes

In ons lunchcafe kun je je hart ophalen aan verse, pure producten uit Emmen en nabije omgeving. Wij werken,  waar mogelijk, met producten die vrij zijn van e-nummers. Zoals de Hooglander vrije- uitloopkip van onze broer Piet uit Wijster. Local, omdat we geloven in leveranciers dichtbij huis waar we een directe relatie mee hebben. Zoals Bakker Puur Brood van de verse warenmarkt, waar ons vers  ambachtelijk brood vandaan komt. Hero, omdat wij (h)eerlijke kost met liefde en aandacht maken.

Hooglander Kip

Local Hero Piet Bakker

Hooglander Kip, van broer Piet, heeft zich toegelegd op het houden van pluimvee op een diervriendelijke, kleinschalige en ambachtelijke wijze in kleine stallen net buiten het dorp Wijster. De kuikens komen uit het ei en krijgen direct een verwarmd plaatsje in een stal voorzien van een laag gehakseld stro. Daarna groeien de kippen op in hun eigen tempo. Later als de kuikens groter worden, kunnen ze overdag zelf naar buiten. Het voer dat deze kip krijgt wordt speciaal gemaakt van tenminste 70% granen. Hooglander Kip heeft van het Beter Leven Keurmerk TWEE sterren gekregen!

Royal Wines and Drinks

Local Hero Henk Oldenbandringh

Henk is de eigenaar bij Royal Wines and Drinks. Met hun gedrevenheid en zichtbare passie voor de horeca is Royal Wines and Drinks dé Hero op het gebied van wijn. Hun uitstekende service, maatwerk en vakkennis kenmerkt hun als professioneel. Elk jaar komt Royal Wines and Drinks bij Sisters om u van alles te laten proeven en te vertellen over de diverse wijnen.

Bouwhuis Agro

Local Hero Familie Bouwhuis

Het pluimveebedrijf van familie Bouwhuis in Witteveen is onze Local Hero vanwege de duurzame eieren die zij ons leveren. In 2017 hebben trotse jonge ondernemers, dochter Mirjam en haar man Gert-Jan, een eigen ei-concept 'DuurzaamhEitje' opgestart binnen het pluimveebedrijf. Vanuit dit concept leveren zij ons duurzame vrije uitloopeieren van de Drentse Hooglanden. Dit streekproduct is duurzaam vanwege een 70% lagere CO2-voetafdruk.

Biologisch melkveebedrijf Weitkamp

Local Hero Biologisch melkveebedrijf Weitkamp

Onze heerlijke runderburgers komen van het biologisch melkveebedrijf van familie Weitkamp uit Noord-Sleen. Sinds 2017 zijn zij overgegaan op het houden van biologisch melkvee. Er wordt biologisch en duurzaam gewerkt volgens o.a. de richtlijnen van Skal en EKO. De koeien grazen in de klaver- en kruidenrijke weides aan de Hunebed Highway en de Slener Stroom. Van het vroege voorjaar tot het late najaar gaan de koeien naar buiten en hierdoor is het vlees extra mals. De runderburgers worden gemaakt door de lokale ambachtelijke slager.

De markt

Local Hero de markt

Deze Warenmarkt is in 2013 uitgeroepen als Beste grote Markt van Nederland. Waarom? Onder andere door een grote diversiteit en vriendelijke bediening. Sisters haalt wekelijks haar groenten en fruit van de markt om de hoek. Ook andere producten zoals verse ambachtelijke noten en prachtige bloemen. Vers, mooi en lekker. Kwaliteit wint altijd.

Bakker Puur Brood

Local Hero

Local, omdat we geloven in leveranciers dichtbij huis waar we een directe relatie mee hebben. Zoals Bakker 'Puur Brood', waar ons vers ambachtelijk brood vandaan komt. Hero, omdat wij (h)eerlijke kost met liefde en aandacht maken.

Reserveer een tafel